dilluns, 16 d’abril de 2018

Any 12, Nº 4 , març de 2018


11 d’abril : PORTES OBERTES ESO

Les Portes Obertes del nostre institut es faran el dia 11 D’ABRIL , a partir de les 16:30 hores.  Us convidem a venir i veure l’institut una vegada més.  Els alumnes de 4t d’ESO, com ja és habitual faran d’amfitrions i demostraran les seves competències.

A les 18:00, es farà una xerrada informativa per a pares i mares, a càrrec de l’Equip directiu de l’institut.

La darrera setmana, abans de Setmana Santa, rebrem a l’institut a tots els alumnes que actualment estan fent 6è de Primària. Recorreran tot l’institut i observaran un dia normal de funcionament. L’Equip directiu els farà una petita explicació de com funciona l’Educació Secundària Obligatòria. Aquest és el calendari de visites dels alumnes de 6è:

VISITES ESCOLES DE PRIMÀRIA A L’INSTITUT MARTA MATA   PREINSCRIPCIÓ 2018
PALAU D’AMETLLA
19 març
09:30
CAN PARERA
MOGENT
20 de març
09:15
11:15
S. SADURNÍ
21 de març
09:15
MARINADA
23 de març
10:00

PREINSCRIPCIONS PER AL CURS 2018-19 

El Departament d’Ensenyament ja ha comunicat les dates previstes de preinscripcions per al curs vinent 2018-19. Per a l’ESO, el termini de Preinscripció serà:
Del 13 al 24 d’abril de 2018
ATENCIÓ! NOMÉS 84 PLACES DISPONIBLES !
  No ho deixeu per a darrera hora! Per la vostra comoditat, demaneu hora al 93 5686568

Calendari oficial de preinscripció ESO 2018-19
Fases de la preinscripció
Dates
Presentació de sol·licituds
Del 13 al 24 D’ABRIL
La tramesa de sol·licituds per Internet es pot fer fins a les 24 h. del dia 24 d’abril
Llistes amb el barem provisional de punts
3 DE MAIG
Reclamacions
DEL 4 AL 8 DE MAIG
Resolució reclamacions
9 DE MAIG FINS LES 17hores
Llistes amb el barem definitiu de punts un cop resoltes les reclamacions
10 DE MAIG
Sorteig del número per al desempat
11 DE MAIG
Publicació llistes ordenades definitives
15 DE MAIG
Publicació de les llistes d'admesos
12 DE JUNY
Període de matriculació alumnes admesos
21 al 27 de juny
DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA (original i còpia):
·        Sol·licitud de preinscripció degudament emplenada i signada
(Es pot descarregar del web del Departament d’Ensenyament)
·        DNI, NIE o passaport de l’alumne i dels pares o tutor/a legal 
·        TSI (Targeta Sanitària individual) de l’alumne
·        Llibre de família on hi consti la inscripció de l’alumne/a o resolució d’acolliment
·        Certificat d’ empadronament
·        Altra documentació, si s’escau: Certificat de discapacitat, acreditació de renda mínima d’inserció,  títol de família nombrosa/monoparental, informe de malaltia crònica de l’alumne.
RECORDEU: CAL RESERVAR HORA A SECRETARIA PER FER LA PREINSCRIPCIÓ
Telèfon: 93 5686568 (Sra. Carme Pons)

LLIURAMENT DE NOTES 2n TRIMESTRE

El proper dia 23 de març es lliuraran als alumnes, en un sobre, les notes del segon trimestre. Demaneu-les al vostre fill o filla. Recordeu, que les notes del segon trimestre sempre les lliurem en un sobre als propis alumnes, que són responsables de portar-les a casa. Les del tercer trimestre i final es faran amb entrevista personal.

Juntament amb les notes rebran aquest FULL INFORMATIU i també un tríptic informatiu sobre el nou projecte ECOBOOKS de reutilització de llibres per al curs vinent, del qual us avancem informació en aquest mateix full.

REFLEXIÓ PEDAGÒGICA PER ALS VOSTRES FILLS I LES FAMÍLIES

Durant el primer trimestre s’han fet diverses activitat pedagògiques d’orientació per a adolescents a l’institut. En destaquem algunes com EL RESPECTE I EL CIBERRESPECTE  i LA PRESSIÓ DE GRUP: APRENDRE A DECIDIR, que s’han fet als grups de 1r d’ESO.  Durant aquest segon i tercer trimestre continuem i se n’estan fent o se’n faran aviat diverses de molt interessants com:
Xerrada sobre  TABAC I ALCOHOL: EL “NO” COM A RESPOSTA POSITIVA  i un TALLER sobre EL BULLYING a càrrec de la Creu Roja, a nivell de 2n d’ESO; xerrada sobre EL BULLYING a càrrec dels Mossos d’Esquadra, a 3r d’ESO; taller sobre L’OCI I EL PERILL DEL CONSUM DE DROGUES COM ALCOHOL, TABAC I CÀNNABIS; xerrada sobre ESCOLA I EMPRESA i visita al SALÓ DE L’ENSENYAMENT a 4t d’ESO.  Per a les famílies, també s’han fet algunes activitats específiques com el TALLER PER A PARES I MARES:  PANTALLES, RISCOS I VIRTUTS.

XXIV TROBADA DE CORALS DE SECUNDÀRIA
El proper 12 d’abril al matí, a l’Ateneu de Sant Celoni, 40 alumnes del nostre centre participaran a la 24a Trobada de Corals de Secundària. Més de 367 cantaires i prop d’una 30a de professorat de 10 pobles del Vallès participaran en aquesta trobada de foment del cant coral entre els joves de secundària, en el nostre cas, dirigits pel professor de Música Víctor Beltran.
  
NOU PROJECTE ECOBOOKS
DE DISTRIBUCIÓ DE LLIBRES  PER AL CURS VINENT

El curs vinent la Direcció de l’institut i l’AMPA, amb l’aprovació del Consell Escolar, han decidit iniciar  un nou  Projecte de Reutilització de Llibres de Text i lectures, que gestionarà l'empresa Iddink, amb provats resultats en més de 230 centres d’ensenyament de Catalunya. Els avantatges oferts són, en resum:
·      Estalvi del 55% respecte el PVP en l’adquisició dels llibres reutilitzables (ecoBooks).
·      Comanda unificada amb sistema flexible:  es podrà triar què comprar, quaderns, llibres de text reutilitzables i nous, de lectura, quotes, dossiers, material de papereria, etc. 
·      Les comandes es lliuraran a DOMICILI. 
La comanda l’haurà de fer cada alumne/família, es podrà fer de 3 maneres des de finals de juny, un cop publicada la llista de llibres: 1/Al web d’Iddink (www.iddink.cat), 2/ per telèfon , 3/  presencialment al Centre  el dia que anunciarem.
·        Podreu vendre els vostres llibres actuals a Iddink sempre que acompleixin els seus paràmetres de qualitat, essencialment que no estiguin trencats ni amb taques grans d’humitats i en bon estat interior.

Més endavant rebreu més informació i us convidarem a assistir a una reunió informativa en la qual s’explicarà aquest innovador sistema per reduir despeses econòmiques i mediambientals i per fomentar valors com la sostenibilitat i la responsabilitat. Per participar en aquest projecte caldrà ser imprescindiblement SOCI de l’AMPA.

PROVES DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE 4T ESO

Els dies 6 i 7 de febrer, es van fer les proves externes de competències bàsiques a tots els alumnes de 4t d’ESO de Catalunya. Un cop arribin els resultats,  cada família rebrà un informe individual en relació als resultats del seu fill o filla. Aquestes proves són molt importants perquè cada alumne prengui consciència de la seva situació personal en relació als joves de la seva mateixa edat de Catalunya respecte aquestes competències avaluades. Cal felicitar als alumnes de 4t per la seriositat amb què s’han pres aquestes proves i perquè no hi ha hagut cap absència injustificada.

VIATGE LINGÜÍSTIC D’ANGLÈS DE 3R , SORTIDA  A COTLLIURE DE FRANCÈS I VIATGE de FI D’ETAPA DE 4t D’ESO:
Entrem a la recta final del 3r trimestre !

Queda un trimestre, un cop hagin acabat les vacances de setmana Santa, per arribar a finals de curs. Cal tenir clar on volem arribar a nivell d’estudis i que hi ha dos possibles viatges que poden ser una recompensa FINAL a l’esforç. Anem-nos preparant !  Enguany també hem organitzat una sortida especial a la Catalunya nord, a Cotlliure, per practicar al carrer la Llengua francesa, que es farà ben aviat.

INTERESSANT JORNADA SOLIDÀRIA EL PASSAT 22 DE DESEMBRE
 Experimentant amb esports adaptats, campanya de donació de sang, tallers de cuina de cicles per a l’ESO,...

SOPAR D'ESTRELLA AMB EL XEF MIQUEL ALDANA  A L’ESCOLA D’HOTELERIA, TOT UN ÈXIT!

Dilluns 5 de març a la vesprada els clients van anar arribant i , acompanyats  pels nostres alumnes,  van anar prenent lloc. Després d'una breu presentació va començar el sopar amb maridatge i tot un seguit de plats i vins van anar apareixent a la sala. Aperitius, entrants, plats principals i postres van desfilar per les taules dels clients que van quedar molt satisfets, tan pel menjar en sí com per  les explicacions dels nostres cambrers. Mentrestant a cuina ja feia hores que preparaven les menges sota la supervisió del professorat i l'especial mestratge del xef Miquel Aldana (propietari del restaurant Tresmacarrons i guardonat amb una estrella Michelin).

A Sala també vam poder comptar amb la col·laboració del somelier Ferran Casellas del celler Marco Abella. Els nostres alumnes van quedar encantats d'una experiència com aquesta on poder compartir coneixement amb professionals destacats del sector. L'escola ja està pensant en el sopar Estrella del curs vinent. Volem agrair especialment la col·laboració del Miquel i del Ferran per ser receptius a la nostra sol·licitud i voler compartir amb nosaltres una activitat tan engrescadora i educativa.

UNA DELEGACIÓ DE 30 INSPECTORS i EL DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS D’ENSENYAMENT VAN VISITAR I OBSERVAR DIVERSOS PROJECTES DEL NOSTRE INSTITUT
El passat 20 de desembre, dia que vàrem celebrar la Jornada Solidària, el nostre institut va rebre la visita d’una delegació d’inspectors i inspectores d’educació de Catalunya. El programa va incloure una visita a Mons Observans, després van poder observar una classe pràctica del Projecte Can Sala d’equinoteràpia pel qual havien mostrat molt interès, ja que és un projecte singular únic a Catalunya en el marc d’un institut públic. També van poder escoltar un mini concert a la Biblioteca per part dels alumnes de les corals del Vinyes Velles i del Marta Mata.  Finalment, van acabar la visitant les dependències, l’alumnat i professorat de l’Escola d’hoteleria. L’Equip directiu va rebre l’encàrrec de la delegació de felicitar al Claustre per les iniciatives pedagògiques del centre. A la foto, una demostració d’un alumne i professora, amb el Director dels SSTT del Maresme- Vallès Oriental Sr. Josep Mª Fernández al fons, acompanyats de diversos inspectors i inspectores del Departament d’Ensenyament.

VENDA DE LLIBRES PER SANT JORDI

Del 16 al 23 d'abril hi haurà VENDA DE LLIBRES  a l'hora del pati. L'organitza l'àmbit de lletres, sense ànim de lucre, amb l'objectiu de promoure i fomentar el gust per la lectura. Els llibres tidran un 25% de descompte i el preu final oscil·larà entre 10 i 18 €.

ANEM A LA FIRA GUIA’T DE GRANOLLERS
Durant els dies 20,21 i 22 de març, estarem presents, com a Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental i una vegada més, a la Fira Guia’t de Granollers, que està centrada sobretot en l’ensenyament postobligatori i professionalitzador. L’estand del nostre centre va rebre moltes visites de joves i famílies interessades en els cicles formatius de Cuina i Restauració el curs passat i enguany tot fa pensar que passarà el mateix.

PREINSCRIPCIÓ CICLES FORMATIUS i BATXILLERAT

La preinscripció per als Cicles formatius de l’Escola d’hoteleria del Vallès Oriental  serà del 14 al 24 de maig.  El dia 7 de maig a les 5 de la tarda es farà una Xerrada informativa i una visita de les dependències de l’EHVO.

Aquestes dates també seran per a la preinscripció dels alumnes que vulguin fer  batxillerat o arts plàstiques i disseny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada