dimecres, 13 de desembre de 2017

Any 12, Nº3, desembre 2017

ENTREVISTES AMB LES FAMÍLIES 
LLIURAMENT DE NOTES 1R TRIMESTRE

El dia 21 de desembre l’institut romandrà tancat d’acord amb l’ordre del Ministerio de Educación, en relació a les eleccions a Catalunya.
Per això, hem hagut de modificar el calendari previst de lliurament de notes del primer trimestre.

Atès aquest canvi, ara els dies de lliurament queden de la següent manera:

DIES D’ENTREVISTES AMB LES FAMÍLIES DE LLIURAMENT DE NOTES
Dimarts 19 de desembre a la tarda de 15 a 18 hores
Dimecres 20 de desembre a la tarda de 15 a 18 hores
Divendres 22 de desembre de 8 a 14 hores
És imprescindible l’assistència dels pares i de l’alumne/a  a  l’hora acordada d’entrevista.

Els tutors i tutores concerten les hores de visita amb cada família.

Us recordem que les classes es reiniciaran el dilluns 8 de gener de 2018.FES DONACIÓ DE SANG: 20 DE DESEMBRE, JORNADA SOLIDÀRIA


20 de desembre
CELEBREM LA JORNADA SOLIDÀRIA DE NADAL

Un any més, celebrarem una jornada de solidaritat abans de les vacances de Nadal. Enguany, hi haurà diverses activitats i tallers tots al voltant d’aquest tema, el dia 20 de desembre, incloent una campanya de donació de sang amb el Banc de Sang i Teixits.

Els alumnes de Filosofia de 4t d'ESO estan participant activament des de fa dies en l’organització d’aquesta campanya i han dissenyat diversos anagrames molt creatius per a la difusió. Entre el 13 i el 20 de desembre penjaran cartells i faran difusió de la campanya als mitjans de comunicació i les xarxes socials.
La donació de sang es podrà fer a la Sala d’actes de la Biblioteca municipal (Carrer Can Parera, 34), que estarà habilitada per a tal fi,  el dia 20 de desembre de 16:30 a 20:30. Animem a tots els pares i mares, que puguin i vulguin, a fer donació de sang, aquesta tarda del dia 20. 
Enguany, a més a més, ens proposem participar en una campanya de venda de pulseres solidàries per aconseguir un desfibrilador, per això, també els alumnes de 4t, participaran activament en elProyecto salvavidas“ i  dedicaran dues hores a vendre pulseres solidàries pel poble, dissenyades per Kukuxumusu .

Durant el dia 20, a l’institut hi ha previstos diversos tallers als diferents grups classe de confecció d’origamis, diferents xerrades sobre conflictes al món (Meninos da Rua, Mines anti-persona, refugiats,...), una experimentació pràctica sobre esport adaptat amb cadires de rodes, que conduiran els alumnes de la matèria optativa Comitè Esportiu, un taller d’obsequis solidaris que es lliuraran a les persones que donin sang, un taller d‘ornamentació alimentària a 3r d‘ESO a càrrec dels alumnes del PFI, on es podran fer magdalenes i piruletes de Nadal, etc. Els alumnes del projecte de cuina de la Usee, repartiran torrons de xocolata fets per ells, a l‘últim moment de la jornada, la coral de Música es dividirà en dos grups de 20 alumnes i aniran fent actuacions a les aules on es facin tallers. També aniran a la biblioteca per fer una actuació davant una delegació de 25 inspectors d‘Educació que vindrà a visitar el nostre centre, el mateix dia 20, per veure alguns dels projectes que tenim.

A l’hora del pati es farà, com cada any, l‘esmorzar solidari de 4t. Els alumnes d’ENFOC enregistraran tota la Jornada Solidària.

RENOVACIÓ D’ALGUNS MEMBRES DEL CONSELL ESCOLAR

Atès que enguany hi ha hagut diverses baixes al nostre Consell Escolar per diferents motius com alumnes que han acabat els estudis al centre, pares que els seus fills ja han acabat i persones que s’han jubilat, el Consell Escolar s’ha renovat amb alguns nous representants.

Des del centre, volem agrair a la Sra. Begoña Malo, tot el seu treball per l’institut durant aquests darrers anys, com a Presidenta i representant de l’Ampa al Consell Escolar. Ara la seva substituta és la Sra. Dolores Criado Paredes. També volem tenir un record especial per al professor Sr. Andreu Montañés, que s’ha jubilat, després de passar els darrers 11 anys de la seva vida professional a l’Institut Marta Mata i formar part ininterrompudament com a membre de l’Equip Directiu i Secretari, a més de les seves múltiples aportacions a la innovació pedagògica. Ara la nova Secretària de l’Institut és la Sra. Sara Castaño Tello. Finalment , també agraïm a l’exalumna Elsa Danot, les seves aportacions ara que ja ha acabat els seus estudis al nostre centre i continuarà amb nova formació. Moltes gràcies a tots. 

Ara el Consell Escolar actual de l’Institut Marta Mata queda configurat pels següents membres representants :
  
              
NOM
COGNOM1
COGNOM 2
SECTOR
COMISSIÓ
ED / President
Ramon
Coma
Dosrius
ED- Dir
Totes
ED / Vocal
Núria
Lecina
Fuster
ED- Cap Est.
Comissió seguiment Cicles F
ED /Secretària
Sara
Castaño
Tello
ED – Sec
Permanent/
Econòmica/
Solidaritat
PROF / Vocal
Marga
Romartínez
Bas
Professorat

PROF / Vocal
Mercè
Costa
Bransuela
Professorat
Igualtat gènere
CEM
PROF / Vocal
Azahara
Casas
Sánchez
Professorat
Solidaritat
PROF / Vocal
Alberto
Martínez
Fernández
Professorat
PROF / Vocal
Glòria
Reyner
Xiol
Professorat
CEM
PROF / Vocal
Ester
Conesa
Sanuy
Professorat
Convivència
P/M / Vocal
Ester
Carranza
Buenafuente
Pares i Mares
P/M / Vocal
Eva
González
Gàmez
Pares i Mares
ALUMNES
Raquel
Soldado
Balmisa
Alumnat
CEM
ALUMNES
Ivan
Verdaguer
Zafrilla
Alumnat
CEM
ALUMNES
Eira
Garcia
Utrera
Alumnat

AMPA / Vocal
Dolores
Criado
Paredes
Representant AMPA
PAS E / Vocal
Ana
Salazar
Ruiz
PAS Educ.
PAS  / Vocal
Núria
Roig
Barnet
PAS
CEM
AJUNTAMENT
José A.
Montero
Domínguez
Ajuntament

UNA DELEGACIÓ D’INSPECTORS D’EDUCACIÓ VISITARÀ EL NOSTRE CENTRE

El proper dia 20 de desembre, dia que celebrem la Jornada Solidària, el nostre institut  també rebrà la visita d’una delegació de 25 inspectors i inspectores d’educació. El programa preveu fer una visita a Mons Observans, després visitar una classe pràctica del Projecte Can Sala d’equina teràpia sobre el qual han mostrat molt interès per la seva singularitat a nivell de Catalunya,  i visitar l’institut inclòs un mini concert a la Biblioteca per part dels alumnes de les corals del Vinyes Velles i del Marta Mata.  Finalment, també es visitarà l’Escola d’hoteleria.


     ELECCIONS DE DELEGATS I DELEGADES
Aquest són els resultats de les eleccions d’alumnes delegats i delegades. Després d’haver estat escollits pels companys i companyes faran un curset de formació específica. Fer de delegat ha de ser una oportunitat d’aprenentatge de la vida democràtica en la seva doble vessant de portaveu del grup classe i dinamitzador d’aquest per fer de l’institut un centre participatiu i del que tot l’alumnat se’n senti part .

Algunes de les qualitats que ha de tenir un bon delegat o delegada, definides pels propis alumnes en els cursets de formació anteriors són: “ser responsable, educat, que no falti molt, sense incidències, comunicatiu, sociable, solidari, mostrar interès, obert a propostes, atent, respectuós”.

Els felicitem per assumir la responsabilitat democràtica de representar als companys i companyes de l’Institut !

DELEGATS
DELEGADES
2017-18
DELEGAT
DELEGADA DE CLASSE
DELEGAT
DELEGADA AMBIENTAL
DELEGAT
DELEGADA DE COMUNICACIÓ
1rA
Mateo Méndez
Lucia Francisco
Iker Villanúa
1rB
Omaya Izem
Ricard Lahoz
Paula López
1rC
Ariadna Ríos
Angel Duran
Iker Díez
2nA
Cristina Rodríguez
Eira Garcia
Arnau Travé
2nB
Hong Wei Zheng
Pol Hernàndez/J.Arjona
Pol Mingot
2nC
Sara García
Blanca Santiago
Mario Sánchez
3rA
Marta Argemí
Dani Aguilera
Zaira Rodríguez
3rB
Mateo Flores
Noelia Castillo
Víctor Seba
3rC
Raquel Soldado
Osama Dellal
Paula Pajuelo
4tA
Clàudia Closa
Arnau Sanz
Arnau Marcos
4tB
Marta Diestro
Marina Gallardo
Gonzalo Flores
4tC
Marina Viñallonga
Sergio Fernández
Sergi Vélez

PROJECTE CRÍTIC

L’Institut Marta Mata participa al Projecte Crític que porten a terme conjuntament els municipis de la Mancomunitat del Galzeran. Té, entre altres objectius,  integrar la prevenció de drogodependències en els projectes educatius dels centres escolars, amb la designació de la persona referent del servei. Igualment, posar en coneixement de la comunitat educativa les pràctiques de referència i els projectes relacionats amb la prevenció de riscos associats al consum de drogues. També, dissenyar campanyes pròpies de sensibilització, difusió i prevenció adreçades principalment a adolescents i joves, però incloent també la resta de població, sobretot les famílies.


(Laura Blanco)
L’institut Marta Mata us desitja molt bones festes !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada