divendres, 20 de maig del 2016

Any 10, Nº 5, abril de 2016

DIA 20 DE MAIG:
COMMEMOREM EL 10è ANIVERSARI





  
El proper 20 de maig a la tarda, farem l’acte central del 10è aniversari i esperem retrobar-nos amb moltes de les persones, pares i exalumnes, que hem compartit aquest 10 primers anys de vida del centre.

Els actes previstos són els següents: a les 16:30 s’iniciarà la rebuda i la visita de les exposicions i vídeos. Tothom podrà signar en el Llibre del 10è aniversari. Cap a 2/4 de 7 estan previstos els parlaments del Director del centre i de l’Alcalde de Montornès. Tot seguit, tothom podrà gaudir del Pastís del 10è aniversari. A les 8 del vespre hi haurà el comiat i tancament.


9 de maig: PORTES OBERTES CICLES FORMATIUS  

Les Portes Obertes dels Cicles Formatius del nostre institut es faran el dia 9 de maig:  A les 17:00, a l’institut, es farà una xerrada informativa per a pares i mares, a càrrec de l’Equip directiu de l’institut. Tot seguit, es farà una visita per les dependències de l’edifici i després també es visitarà la Masia El Molí, on hi ha l’aula de cuina i l’aula restaurant.

PREINSCRIPCIONS PER AL CURS 2016-17
ALS CICLES FORMATIUS  

El Departament d’Ensenyament ens ha avançat les dates previstes de preinscripcions per al curs vinent. Està previst, que el calendari de preinscripcions del cicles formatius sigui del 18 al 25 de maig. Per accedir a un cicle formatiu de grau mig és imprescindible disposar del títol de Graduat en educació secundària o altre equivalent.

PREINSCRIPCIONS ESO

Les llistes, amb el barem provisional de puntuacions, estan penjades al taulell d'anuncis exterior del centre. En total, hi ha hagut 86 preinscripcions per a 85 places ofertes. Per tant, l’institut consolida el seu creixement amb les 3 línies complertes d’ESO de 1r a 4t, que enguany ja tenim, i la previsió per al curs vinent és d’un total de 16 grups, 12 d’ESO i 4 de Cicles.  La llista definitiva d'admesos a 1r d’ESO es publicarà el dia 20 de maig. El període de matriculació serà del 13 al 17 de juny.

LLIURAMENT DE RESULTATS DE LES PROVES DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE 4T ESO

Els dies 16 i 17 de febrer, es van fer les proves externes de competències bàsiques a tots els alumnes de 4t d’ESO de Catalunya. Aquest curs, les matèries que s’han avaluat són: Català, Castellà, Anglès, Competència Cientificotecnològica i Matemàtiques. 

A partir del dia 29 d’abril cada família rebrà un informe individual en relació al seu fill o filla. Aquestes proves són molt importants perquè cada alumne prengui consciència de la seva situació personal en relació als joves de la seva mateixa edat de Catalunya.

Cal felicitar als alumnes de 4t per la seriositat amb què s’han pres aquestes proves i perquè en general, els resultats han estat bons en la majoria de casos, a excepció d’algun alumne amb necessitats específiques.  

EXPOSICIÓ: “I DESPRÉS DE L’ESO QUÈ?”

Del 20 al 27 d’abril al hall de l’institut hi haurà l’exposició: “I després de l’ESO què?”, que explica les sortides de continuïtat d’estudis dins el sistema educatiu. Especialment els alumnes de 4t, la comentaran a les tutories i amb la psicopedagoga orientadora.

DARRERA REUNIÓ DE PARES I MARES PER AL VIATGE DE FI DE CURS DE 4T

El proper dia 18 de maig es farà la darrera reunió amb les famílies de previsió i planificació del Viatge de fi de curs de 4t d’ESO a Itàlia. Es farà a les 18:15 a l’institut.

CRÈDIT DE SÍNTESI DE 2n A ESTERRI D’ÀNEU

Enguany tindrà lloc els dies 9, 10, 11, 12 i 13 de maig. Dos dies es faran al centre i tres al Camp d’Aprenentatge de les Vall d'Àneu, a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) on es fa un treball de camp i els alumnes hi van en dos torns diferents.

Durant els tres dies al Camp d’Aprenentatge, els alumnes faran diverses activitats guiades per professorat de l’institut i altre professorat especialista del Departament d’Ensenyament. 

Les activitats són principalment a l'aire lliure i inclouen tres sortides:
  • Sortida d'Estudi de Paisatge i Orientació.
  • Sortida a l'estany de Sant Maurici, en 4x4 i a peu.
  • Sortida de tècniques d'estudi científic de la fauna i flora del riu.

PRIMER TORN
SEGON TORN
Presentació del Crèdit: 6 de maig (tutories)
Presentació del Crèdit: 6 maig
(tutories)
Sortida a Esterri d’Àneu: 9, 10 i 11  de maig
Treball al Centre: 9 i 10 de maig
Treball al Centre: 12  i 13 de maig
Sortida a Esterri d’Àneu: 11, 12 i 13 de maig

Tribunals d’Avaluació: 13 de maig (Centre)
Tribunals d’Avaluació: 13 de maig (Esterri)

SIGNATURA DEL CONVENI
DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

El proper dia 4 de maig, a les 12, a l'Ajuntament de Montornès, es signarà el conveni entre el Departament d'Ensenyament i i el municipi, conveni que ha fet possible l’inici de la formació professional reglada d’Hoteleria i Turisme a l’Institut Marta Mata.

Atesa la importància,  a més de l’Alcalde, regidoria d’Educació i altres representants municipals,  des de la Direcció de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial (DGFPiERE) i des dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme - Vallès Oriental, assistiran a l'acte de signatura les següents persones:

- Sr. Melcior Arcarons. director de DGFPiERE
- Sra. Carmina Pinya i Salomó. Directora dels Serveis Territorials.
- Sr. Estanislau Vidal-Folch. sotsdirector de DGFPiERE
- Sr. Ferran Castrillo. Cap de Servei de la DGFPiERE.
- Sr. Rafael Llin. Tècnic del Servei d'Ordenació Curricular de la DGFPiERE.
- Sra. Dolors Castro Notario. Coordinadora d'ensenyaments professionals dels Serveis Territorials.
- Sr. Jaume Ayats Arcusa. Inspector d'ensenyament.

PROJECTE MOBILE HISTORY MAP

En breu està previst que comenci a l’institut un projecte de recerca i difusió d’històries de vida i d’aspectes relacionats amb la memòria històrica de Montornès del Vallès. Aquest projecte forma part del Mobile History Map (MHM), emmarcat en el programa mSchools del Departament d’Ensenyament.


La iniciativa planteja introduir la investigació científica a partir del treball amb fonts, el treball col·laboratiu i la promoció del bon ús de la tecnologia mòbil. El projecte anirà a càrrec de les professores Mª Àngels Sánchez i Azahara Casas de l’Àmbit de Ciències Socials de l’Institut i hi participarà un grup de voluntaris d’alumnes de 4t .

SANT JORDI 2016: venda de llibres i roses. PRIMAVERA PLENA D’ACTIVITATS

Els alumnes de 4t d’ESO, durant la setmana de Sant Jordi, han venut llibres i roses de cara al viatge de fi de curs. Al voltant de Sant Jordi, també es faran diverses xerrades per als alumnes, tenim una primavera plena d’activitats:

Abril Dv 1
Dll 4
Dc 6
Dj 7
Dc 13
Dv15
Dll18
Dm 19
Dc 20
Dv 22
Dv 22
Dv 22
Dc 27
Dv 29
Dv 29
Dv 29
1r Sortida Jaciment romà Mons Observans ( Grup crèdit de síntesi 2n quadrimestre)
3r TS  Sortida Barcelona Ruta històrica
3r TS  Sortida Barcelona Ruta del Quixot
4t Sortida Fira Guia’t
2n Sortida Besalú
1a sessió de formació MEDIADORS
1r Xerrada Sant Jordi “Les Bruixes”(Biblioteca)
3r Activitat Tallers Emprenedoria
1r Activitat Estàs Pantallat? 
2n Xerrada Sant Jordi. Recomanacions Àfrica Closa 
3r Xerrada i explicació exposició “Després de l’ESO, què?”
4t + Cicles: Xerrades sobre el funcionament de la Borsa de Treball
4t Xerrada Sant Jordi. Novetats editorials i recomanacions
1r Sortida Castell Sant Miquel  (grup CdS 2n Quadrimestre)
4t Activitat “Anem per feina”
2n Activitat Òrdago a tutoria sobre prevenció de drogues
Maig Dc 4
Dv 6
Del 9 al 11
Del 11 al 13
Dj 12
Dj 19
Dv 20
Dj 26
Dv 27
3r Xerrada Sant Jordi. Novetats editorials i recomanacions
1r Sortida a la Mola
2n Sortida CS Esterri (1a ½)
2n Sortida CS Esterri (2a ½)
3r Sortida a Girona - Temps de flors
4t(només alumnat itinerari Comunicació) Roda de Premsa a COSMOCAIXA
2a sessió de formació MEDIADORS
3r Museu de Ciència i Tècnica Terrassa (3r A i 3r B)
3r Museu de Ciència i Tècnica Terrassa (3r C)
Juny Del 10 al 16
Dv 10
Dj 16
Data pendent
Dv 17
4t Viatge Itàlia
3a sessió de formació MEDIADORS
1r Sortida Projecte Sistema Solar (Solar System Pathway)
USEE Projecte Cartes
4t Cerimònia de graduació i sopar alumnat per part de l’AMPA
                    





PRESENTS A LA FIRA GUIA’T

Durant els dies 6,7 i 8 d’abril, hem estat presents, com a Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, a la Fira Guia’t de Granollers, que està centrada sobretot en l’ensenyament postobligatori i professionalitzador. L’estand del nostre centre va rebre moltes visites de joves i famílies interessades en els cicles formatius de Cuina i Restauració. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada